søndag 24. januar 2010

Mellomverk til pute


Etter 2 år som UFO ble det siste hjørnet ferdig på to korte kveldsøkter.
Kalte det mellomverk selv om det skal sitte i hjørnet på ei pyntepute. Jeg har aldri sydd noe særlig men ideen her er å lage ei av hvitt stoff og så toppe det hele med blonder rundt kanten. Her er det mulig jeg må fri litt til svigermor for å få noen gode tips og låne symaskinen hennes ;)
Dette mønsteret står i boka " Hardangersøm og Engelsk broderi" som er gitt ut av Familien forlag. Er mange flotte oppskrifter i den.

Jeg synes Hardangersøm er veldig gøy. Og som jeg nevnte i forrige innlegg går jeg alltid hardt ut. Uansett.
Det gjorde jeg da jeg begynte å brodere Hardangersøm også. En gang sent på 90-tallet satt jeg i stua til farmora mi og bladde i Familien. Og plutselig så jeg denne:

Den bare lyste imot meg. Denne måtte jeg lage!
Jeg var ca 23 år.Hadde aldri brodert Hardangersøm. Singel .... igjen. Og hadde til og med lært meg å skifte bildekk!!
Så svart så det ut!!
Men dåpskjolen måtte jeg lage. Og jammen fikk jeg bruk for den. Fra 2001-2009 har den vært ibruk hele fire ganger!! Way to go!!

7 kommentarer:

 1. Hei Nina! This is beautiful!! You do go all out, don't you, my friend! And one just never knows when all that creativity and hard work will be put to good use!

  Catching up on all your lovely blogs here. Looks like you've been busy this winter! Would you believe that the cute little 'shop spot' I discovered has been already turned into a little antiques shop?? LOL! I just wasn't fast enough, was I? Oh well. It was fun dreaming...and who knows what dreams will bring...right?! Klem! : D

  SvarSlett
 2. Flinka :D Kjolen er helt fantastisk, og heldige meg som har vært fadder til en av fire som har blitt døpt i dette kunstverket :D det er håp for meg altså ;P

  SvarSlett
 3. Så nyyyydelig! For en kjekk blogg du har laget - kommer snart tilbake på besøk .....

  SvarSlett
 4. Imponert!

  Set ser vanskelig ut, og flott!

  SvarSlett
 5. For et fantstisk arbeid, denne dåpskjolen kommer sikkert til å gå i arv i mange generasjoner! Det blir spennende å se helt puta.

  SvarSlett
 6. Hei
  Veit du kor eg kan få tak i mønsteret til denne nydelige dåpskjolen?

  SvarSlett